Don Pasquale

Här möter vi opera buffa, en farsartad historia med sann kärlek blandat med intriger och lurendrejeri, framförd med klingande belcanto-sång. Vi lovar skratt och dråpligheter men bakom komiken finns ett djup. Ett fingerat äktenskapskontrakt spelar en viktig roll i alla förvecklingarna. Vi befinner oss i Rom någon gång i mitten av 1800-talet när denna historia utspelar sig. Vi möter Don Pasquale, en äldre herre som luras att gifta sig med den unga Norina. Bruden är inte den han tror och äktenskapet är inte heller något riktigt äktenskap.

För andra året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går. Transport och samåkning kommer att samordnas, håll utkik på hemsidan. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Föreställningen är c:a 2,5 timmar lång inkl. paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via hemsidan och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

Årets regissör heter Anders Aldgård och har hela livet regisserat musikal, operett, komedi och familjeteater i Stockholm, Göteborg, Oslo och nu äntligen Åseda! I rollerna ser och hör vi Björn Elmgren som Don Pasquale, Elin Skorup som Norina, Joakim Larsson som Doktor Malatesta och Michael Axelsson som Ernesto. Notarien sjungs av Henrik Zenkert. På scenen medverkar även en kör och en barnkör.

Här på Biljettkiosken köper du lätt och smidigt biljetter som skickas till dig på e-post och på sms. Detta gäller även våra rullstolsplatser. Om du varken har möjlighet att skriva ut biljetten eller ta emot en sms-biljett så finns möjligheten att köpa biljett över disk hos våra ombud:

Uppvidinge kommun 0474-470 00
Hotell Cardinal 0470-72 28 00

Du kan även få biljetter och faktura skickade till dig per post. Kontakta då Smålandsoperan via biljetter@smalandsoperan.se.


Vill du göra operabesöket i Åseda Folkets Park till en helhetsupplevelse?
Passa på att äta lite gott i pausen.

I år samarbetar vi med Alstermo IF för att ge publiken något gott att äta och dricka i pausen!

Se hela menyn >>

För den som vill spisa i sann folkparksanda finns även Åseda Hembydgsförening på plats i den gamla fina godiskiosken där de i år även serverar korv med bröd!