Smålandsoperan spelar Carmen i Åseda folkets park sommaren 2018

[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/3″][image src=”892″ alt=”” href=”” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=””][/vc_column][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”2/3″][text_output]

Smålandsoperan spelar Carmen i Åseda Folkets Park sommaren 2018.

Smålandsoperan byter nu spelplats för de närmaste tre åren och flyttar sin sommaropera till Åseda Folkets Park. Sommaren 2018 blir det premiär på Bizets Carmen.

Beslutet att flytta ligger helt i linje med Smålandsoperans grundidé att spela i miljöer som tillför något till det som operan berättar.

– I Åseda Folkets Park får publiken uppleva en genuin folkparksmiljö som det var under folkparkernas storhetstid. Tanken är att tillsammans med de lokala föreningarna på orten inte bara bjuda på en av världens mest kända operaföreställningar utan att hela miljön runt omkring ska bjuda på upplevelser, säger Christina Gutiérrez Malmbom, styrelseordförande och producent för Smålandsoperan.

Smålandsoperan, Uppvidinge kommun, föreningslivet och lokalbefolkningen samverkar för att bygga en helhet. Föreningar har gått samman för att driva Folkets Park som är under upprustning.

– Uppvidinge erbjuder mycket; bra arbetsmarknad, fin natur och många fritidsaktiviteter men vi vill ge ytterligare skäl för att välja Uppvidinge som boplats och använda kultur som tillväxtkraft även hos oss. Jag är övertygad om att Smålandsoperas val att ha Åseda som sin hemmascen blir till glädje för gamla och nya Uppvidingebor, säger kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C).

Den 21 juli är det premiär för Carmen och den sista föreställningen är planerad till den 12 augusti. Ännu är inte rollistan klar och inte heller hur orkestern ska se ut. Carmen innebär en utökning av ensemblen då roller och kör är fler än vid tidigare uppsättningar.

– Att Smålandsoperan via Musik i Syd kommit in i den regionala kulturplanen och får bidrag till en producent är mycket välkommet, säger Christina Gutiérrez Malmbom.

 

Kontakt:

Christina Gutiérrez Malmbom
Styrelseordförande och producent Smålandsoperan
076-18 59 169

Åke Carlson (C)
Kommunstyrelsens ordförande i Uppvidinge
070-675 30 40

Sophie Palm
Kultur- och fritidskonsulent Uppvidinge kommun
0474-470 31, 070-649 70 31

Ewald Strandberg
Ordförande Offensiva Åseda
070-648 23 23[/text_output][/vc_column][/vc_row]